Hardangervidda dag 1

Sekkene pakket, fiskeutstyret overhalt og humøret er på topp… turen går til Hardangervidda. Her er målet å få kilosauren på kroken, ligge ute i telt, prate skit, og teste noen nye fluer. Planen er 6 dager på vidda og fiske oss fra Trondsbu til Sandhaug, videre ned mot Bremafoten, over Krakavadnutane til Øvre Krakavadtjønna og tilbake til Tinnhylen. Vi tok også en avstikker over Utsikten og fisket i vannene baksiden av fjellet ved Bremafoten.

Rute Hardangervidda

Etter en 7 timers kjøretur fra Stavanger, regnet høljer ned horisontalt og en temperatur på snaue 3 grader, er det like greit at vi har bestemt oss for å overnatte på Trondsbu første natten – en privat turisthytte. Riksvei 7 krysser Hardangervidda, og ikke langt fra Dyranut turisthytte svinger du inn til vannet, Tinnhylen, og kjører ca 11km inn på vidda og parkere ved Falkabu, like ved Trondsbu turisthytte. Bompengene koster ca 105 kroner og du sparer en liten dagsmarsj i forhold til starte ved Dyranut. Dette gjør dermed Tinnhylen til et populært utgangspunkt for mange turister så det kan være litt trangt om plassen både på parkeringen og løypene inn mot Sandhaug sommerstid.

Ettersom det ikke er telefondekning på store deler av Hardangervidda, og enda mindre 4G dekning, er det kortspill og prat med andre turgåere som er underholdningen for kvelden. Folk blir veldig «kamerater» ute på tur, og alle har fiskehistorier, tur tips, og ikke minst deler de velvillig med råd og fiskeplasser… med samme kommentar: «det har nå ikke blitt så mye fisk på turen». Det er knappe 2-3 uker siden isen brøyt opp, men temperaturen og vinden har nok bidratt til at fisken ikke er veldig aktiv, og det har knapt vært noe dager med over 10 grader den siste måneden.

Vi er her for å fiske, så IMG_0306 – Kopi – Kopietter middag slenges snøret i Trondsbuhylen, noen småkulper, like ved hytta og vi fisker opp mot Tinnhylen. Etter flere napp, drar Mikal første fisk. Knappe 100 gram. Ikke akkurat noe kveldsmat, men når isen lå tjukk, så ble det tatt 3 stk på ca kiloen i disse vanna, kunne Terje på Trondsbu fortelle. Halvannen time senere er det bare å gi opp. Det er grunt og allerede har vi ofra 5 sluker til fiskeguden, uten at hellet har vært med oss. De kilosfiskene høres ut som en god fiskehistorie! Vi køyer og satser på bedre vær og lykke i morgen!

Pris for fiskekort:

Eidsfjord området som vi fisket i koster 250 kroner for en uke. Er du under 16 år er det gratis.

Priser Trondsbu Turisthytte

Er du medlem i turistforeningen så får du medlemsrabatt selv om det ikke er Turistforeningen.

  • Overnatting: Voksen per natt 320 (medlem i turistforeningen)
  • Middag: 3 retter: 300 kroner per pers
  • Frokost: 100 kroner per pers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: