Mye vind, lite fisk – Hardangervidda dag 2

Den kalde morgenbrisen får meg til å løpe mellom regndråpene. Ikke det optimale været for telttur. Heldigvis bryter regnet opp, og vi starter med å krysse demningen ved Langhylen. Endelig starter turen. Løypa mot Langavatnet er relativt grei å gå. En blanding av sti og kjerrevei, hvor det for øvrig ser ut som noen har kastet steiner som om det var singel over hele området. Hardangervidda er majestetisk og jo lengre inn og på høyden du kommer, jo mer mektig er Hardangervidda.

20 minutt etter avgang, på høyden, dukker også telefondekningen opp for første gang, det er tid å gi livstegn fra seg. Ingen 4G – så vi må be om å få melding hjemmefra om oppdatert vær fremover. Turen til Langavatnet tar ca 1 time. Det har vært litt sol innimellom skydekket, men det begynner å blåse opp og regn skimtes i det fjerne som en mørk vegg over Hardangerjøkulen. Vassdraget fra Langavatnet og ned mot Kleivshovdtjørnane og videre mot Tinnhylen, bukter seg rolig nedover med fine kulper og små utposninger. Vi bestemmer oss for å søke ly før det blir alvor av regnet.

Følelsen av å gå mellom sanddynene på jærstrendene  kommer plutselig, når vi bryter av like før brua på Langavatnet. Her går vi ned ca i 20 minutter, før vi kommer til noen flotte teltplasser. Uheldigvis er noen før oss nede ved elven. Vi krysser ei stor myr og tar oss helt nede ved munningen på elva og Kleivshovdtjørnane. Det er ikke lett å kombinere ly, flat mark og steinfritt på Hardangervidda.  Men til slutt finner vi en plass hvor i det er mulig å slå opp teltet uten å få kink i ryggen dagenderpå.

Lunsjen er så vidt inntatt før regnet begynner å lage fine ringer i vannet. Her er det bare å søke ly under Tarpen. Regnet varer noen timer, av og på, med vind opp mot frisk bris.

I elvestrykene så er det grunt, fantastiske områder for fluefiske.  Lite insekter pga temperatur og vind og dermed ingen vak å rette seg inn mot. Her blir  det sluk og spinner som blir fiskemetoden i dag. I. Det napper litt i sluken, men ingen fisk blir med opp. Det er bare å begi seg til Kleivshovdtjørnane. Vi fiske oss rundt vannet ned mot Tinnhylen. Pga av mye is smelting, er det langgrunt, og vi har ikke vadere med. Slukene setter seg stadig fast og flere sluker ofres. Frustrasjonen blir bare større og større.

Når vinden og regnet bare øker i mengde, er det bare å ta tidlig kveld. I morgen går veien videre til Reinsmyrtjørna. Her er det tatt mye fisk og det ligger ikke langt fra Sandhaug.  Vinden snur og slår hardt ned i teltduken … Her er det bare å innta horisontalen og vente på bedre fiskelykkke i morgen!

 

Tips

IMG_0328Tarp er ganske greit å ha med seg på tur. Hardangervidda er flat og dermed mye vind. Så en tarp gir deg mulighet å sitte skjermet ute for både vind og regn. MEN husk at her er det ingen trær, så du må ha en eller helst to baldakinstenger med for å  få høyde på tarpen. Her bruker jeg Robens teleskop baldakinstenger. Tarpen er Helsport LY.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: