Vonde bein – lange mil – siste etappe

Lørdag morgen starter med å smøre seg med solkrem. Å våkne ute i naturen, solen skinner, fisken hopper i blikkstille vann og eneste lyden du hører er suset fra stryket- det er vel det nærmeste vi kommer magisk.

En liten uncut videosnutt fra Bremafoten, lørdag morgen:

Fluene Caddis og mygg er vinnere i dag. 5 fine aurer lar seg lure før vi pakker sammen teltet og staker ut ny kurs. Planen er å fiske ved Krakavadtjønne, og ved å krysse Krakavadnutane, sparer vi ca 1 time kontra å gå rundt. Krakavadnutane ligger ca på 1380m over havet, ca en 100-140 meter stigning fra Bremafoten og brua hvor vi har holdt leir.  I dag er en av de få dagene på Hardangervidda vinden ikke feier over vidda og vi kan gå kun i tynn ullgenser.

Bremafoten
Panorama utsikt over Bremafoten og Olsenhylen fra Krakavadnutane

En jordugle bykser plutselig ut fra buskene når vi er på vei  opp fjellet og setter seg på en fjellhylle. Denne er vanlig her oppe, spesielt når det er smågnagerår. 

Nede ved Krakavadtjønne er det flotte, små, kulper. Vi fisker, men ingen fisk. Vi velger å gå litt lengre inn mot Storfisketjønne. Myrene er våte og vi velger å krysse dem til tross for dette for å spare tid. Flere småvann blir fisket på vei innover. Men fortsatt ingen fisk. Derfor blir det til at vi bestemmer oss for å endre plan og gå til Langavatnet hvor det ble tatt fisk for noen dager siden på over kiloet. 

Turen dit går over myrene og inn på en kjerrevei,  og videre til Langavatnet. Turen tar totalt ca 5 timer, og jeg kjenner at det er en stund siden jeg har vært på fjelltur med tung sekk og at de våte myrene suger ut krefter. Teltet blir satt opp og vi fisker oppover Langevatnet. Mikal drar en fin aure, men på langt nær noen storfisk. Den havner i panna med de andre fra imorges.

IMG_0428

Jeg innrømmer at beina gjorde vondt og at neste tur med 30 kg på ryggen må det litt trening til. Så det var deilig å kun ha en time neste dag til bilen. Forhåpentligvis blir det ikke for lenge til neste tur på fjellet.

Jordugla

jordugle
Jordugle – bildet hentet fra Hardangervidda.com

Jordugle har en lengde på 34-42 centimeter og et vingespenn på 90-105 centimeter. Den veier fra 206 til 465 gram, har store øyne, stort hode, kort nakke og brede vinger. Hunnen er litt større enn hannen. Den er brunspettet med striper på vinger og stjert. Gul-oransje øyne er omkranset av en svart ring og utenfor der igjen er det en hvitaktig ring, som gir inntrykk av en maske. Den er å finne på Hardangervidda, spesielt når det smågnagere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: