Kom deg på TUR!

Om du er glad i gå en på lengre eller kortere fjelltur, er jeger, elsker fiske eller bare synes du har satt lenge nok i sofakroken; SEPTEMBER er den flotteste måneden i norsk natur. Ta med deg partner, unger, venner og hund og kom deg ut nå mens naturen eksploderer i farger og unforgettable moments! Tar du med teltet så får du de virkelig fantastiske øyeblikk som gir deg morgen og kveldsmagi. Få noen tips her om hva du kan gjøre.

 

TA DEG EN DAGSTUR

Man trenger ikke å vandre over fjell og hammer for å komme seg ut. Ta en kort dagstur på nærmeste fjelltopp eller skog. Her er det bare å smøre nista og skoa med kaffe på termosen så er du i gang. Du klarer til og med en tur før fotballkampen eller vennemiddagen. Turistforeningen har forslag i søkk og allmass. Trenger du en hjelpende hånd til å finne en turrute i næreheten så har de svaret. Klikk deg inn på Turistforeningens side her

 

SOPP og BÆR PLUKKING:

Soppen er overalt nå i September. Det har vært fuktig i store deler av landet og perfekte vekstmuligheter for å få med seg noen gode råvarer fra skogen.  Hva trenger du å ha med deg. Er du heldig finner du også molter, tyttebær, krekling, bjørnebær på veien. Men husk å les deg opp på soppen så du ikke får noe trøbbel med giftige sopper. Bruk appen “digital Soppkontroll” så kan du få hjelp på stedet med å bedømme hvilke sopp du har funnet. Les mer på Matportalen for oppbevaring, tilberedelser og hva som må gjøres med soppen.  Link til Matportalen

 

Utstyr til sopplukkingenKantarell

  • Få tak i en soppbok så du vet hva du plukker
  • Last ned soppappen “digital soppkontroll”
  •  Luftig soppkurv, gjene flettet bast eller noe lignene  (ikke plastpose – da blir soppen fuktig og ekkel)
  • Kniv og børste eller en soppkniv med begge deler
  • Plastbokser for oppbevaring

 

TELTTUR 

Hva er bedre enn å legge seg til solnedgangen og våkne mens morgendisen svever over vannet og lager verdens flotteste soloppgang. Drikke kaffe laget over bålet eller steke pannekaker på primusen. Barn og voksne får neppe noen bedre opplevelser enn dette, og det gir deg og dine bedre opplevelser enn de fleste sofakroker og dårlige TV program. Husk blåbær syltetøyet og bacon til pannekakene… det  lille ekstra 😉

 

JAKT OG FISKE 

Jakta er som kjent i gang både på storvilt og småvilt. Sammen med fiskestanga er det bare å pakke sekken. Bruk INATUR.NO for å finne de rette kortene til fiskevann eller jakt. Enkelt og greit..dette kan du gjøre fra sofakroken før du reiser! Fisken i vannene biter gjerne best på denne årstiden. Sjekk Inatur.no for jakt og fiskekort

 

 

Ha en strålende September og tur nå i høst! Det er absolutt verdt det!

telt
Hjortejakta

 

 

Comments are closed.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: