Lofotfiske? “No Problem”

En nærmest obligatorisk aktivitet når man er i Lofoten er fiske. For meg har det alltid vært en drøm og et absolutt kriteria når vi først tok turen opp hit å få oppleve ekte Lofotfiske på jakt etter storfisk. Selv om skreien hadde forlat Lofoten i august når vi var her, var det fortsatt mye storsei å få.

Det å finne en god guide blant utvalg av firma som tilbyr fiske i Lofoten var ikke rett frem. Gjennom nettsiden lofoten info fant vi flere leverandører. Noen tilbyr familieturer, noen tok bare grupper, og ikke alle ga det muligheten å fiske hele tiden pga mye folk og lite fiskeutstyr. Vårt ønske var noen som ville ta oss dit storfisken var og helst ikke i en overbefolket båt. Etter litt research landet vi på “No Problem” sportsfiske, drevet av Nigel Hearn. En ringrev som har drevet med fiske i 54 år og innehar over 100 trofeer og medaljer innen havfiskekonkurranser verden rundt.

Onsdag morgen var grå med yr i luften og nedgående vind fra dagen før. Vi var hadde litt bekymring at det kunne bli en spennende opplevelse i den lille båten med store bølger som rullet inn. Heldigvis løyet vinden, regnet ga seg og sola gløttet igjennom i det vi gikk ut fra Svolvær.

Den ene av 2 båter som “No Problem” disponerer

Nigel stilte med flytevester og ferdig rigget fiskeutstyr. Det eneste vi trengte å ha med var litt niste og drikke. Båten har 6 plasser til fiskere, men de andre som hadde booket plass dukket ikke opp. Her var det bare å gå ombord og gjøre seg klar for fiske.

Skreien hadde vært lenge dette året og de hadde fått skrei langt ut i Juni, fortalte Nigel, men nå var det hovedsakelig storsei å få. Ofte kunne det gå timer før de fant fisk forklarte Nigel, men sei’en hadde holdt seg like utenfor Svolvær noen dager. Ett lite stykke ut fra Svolvær stoppet Nigel båten og i bråhast hev ut drivanker og stengene ble gjort klar. “It’s fish – between 70 to 90 meters”.

Her gjaldt det å få igang fiskingen. Stengene var rigget med storpilk og svart eller grønn gummimakk, noe vi var fortalt tidligere var en sikker vinner for sei fiske. Det gikk ikke lenge etter at snørene var i vannet at stengene begynte å bøyde seg før vi kunne trekke opp den første fine sei’en.

Ina har fått storsei på kroken

Lofoten gir ingen garantier for fisk, men vi fikk alle noen gode rugger på kroken, de største på over 7 kg.

Midt i fiske landet en gråmåke på båten og som Nigel hadde et godt forhold til. Som han sa “some have hawks and eagles, I got a seagull”.

Nigel og Jimmy

Vi tok med oss litt sei hjem og laget en fantastisk fisketaco med hjemmelaget syltet løk og guacamole, hummus og koriander. Oppskriften finner du her.

Hjemmelaget fiske Taco

Vi hadde en flott opplevelse med Nigel og “No Problem” sportsfiske. Ønsker du å komme i kontakt med “No Problem” eller andre som tilbyr lofotfiske, så finner du god informasjon på Visit Lofoten sine sider.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: