Heiahornet – Strand’s høyeste fjelltopp

Skal du ha en fin søndagstur til fjells, hvorfor ikke ta turen til Strands høyeste fjelltopp, Heiahornet.

Vi brukte ca 3,5 timer i rolig tempo, men da var vi to voksne. Har man barn så er nok 4-5 timer noe man må regne med. Turen går som en rundløype og det er mulig å ta avstikkeren til Småsilhornet, som er nabotoppen. Det er skiltet på toppen av Heiahornet og via Småsildalen hvis man tar motsatt vei. Det anbefales godt fottøy som fjellsko, da det er en del stein/ur og fuktige områder.

Vi parkerte ved Liervatnet, som har en stor parkeringsplass. Løypa er en rundløype, og man starter med å gå lysløypen inn til man kommer til selve stien. Her er link til løypekart og parkering

Etter ca 10-15 minutt, kommer man til et veivalg. Det er mulig å ta to veier til topps enten opp til Heiahornet eller via Småsildalen. Ved å velge veien mot Heiahornet, er det ca 50 minutter med stigning. Går man inn mot Småsildalen (og Småsilhornet) får man en slak innovertur i frodig skog før det blir bratt stigning.

Vi gikk løypa opp til Heiahornet, og der får du en del bratte urer og ca 50 minutter med stigning på ca 300 høydemeter. Turen går gjennom skog til du kommer opp på ca 600 meter, og over skog grensen. Derfra er det litt flatere parti før man gjør siste 150 meterene med stigning til topps.

Det var nokså overskyet og småregn når vi kom opp på toppen, 774 MOH, men utsikten var fortsatt fantastisk flott.

Panorama utsikt fra Heiahornet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: